Šis meksikietiškas ragu iš bolivinių balandų tikrai jums patiks. Patiekalas yra labai skanus ir lengvai gaminamas. Receptas tinka veganams, jame nėra glitimo.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Salierų stiebai 2 vnt.
- Morkos 3 vnt.
- Vanduo 300 ml
- Pomidorai (konservuoti, savo sultyse) 800 g
- Konservuotos baltosios pupelės 400 g
- Maltas kuminas 1.5 arbat. š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Bolivinė balanda (kynva) 80 g
- Petražolės 4 šakelės
Porcijoje
Kalorijos: 249 kcal
Baltymai: 10.5 g
Riebalai: 5.7 g
Angliavandeniai: 41.1 g
Paruošimo būdas
- Pašildykite puode alyvuogių aliejų. Tada įdėkite susmulkintus svogūnus, česnaką, kubeliais supjaustytus salierus bei morkas. Kepkite 6-8 minutes.
- Įpilkite į puodą vandenį, įdėkite supjaustytus konservuotus pomidorus, pupeles, prieskonius, bolivines balandas ir sukapotas petražoles (šiek tiek palikite ragu papuošimui).
- Palaukite kol ragu užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite puodą dangteliu ir troškinkite dar 15 minučių.
- Prieš nešant ragu prie stalo, papuoškite likusiomis petražolėmis.