Ingredientai
Porcijos: –+
- Svogūnai 1 vnt.
- Porai 1 vnt.
- Salierų stiebai 3 vnt.
- Raudonos aitriosios paprikos 1 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Menkė (filė) 440 g
- Vanduo 1 l
- Baltasis sausas vynas 100 ml
- Čiobreliai 15 g
- Virtos krevetės 200 g
- Midijos 200 g
- Alyvuogių aliejus pagal skonį
- Druska (jūros) pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 240 kcal
Baltymai: 40.6 g
Riebalai: 3.2 g
Angliavandeniai: 7.4 g
Paruošimo būdas
- Susmulkinkite svogūnus, porus, salierus, aitriąsias paprikas ir česnakus. Pomidorus ir žuvį supjaustykite mažais gabalėliais.
- Į gilią keptuvę įpilkite alyvuogių aliejų, sudėkite svogūnus, porus, salierus, česnakus ir beveik visas aitriąsias paprikas ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
- Įpilkite į keptuvę vandenį ir vyną, palaukite kol užvirs. Tada sumažinkite ugnį ir virkite, kol daržovės visiškai išvirs.
- Įdėkite pomidorus, čiobrelių lapelius ir žuvį ir toliau virkite sriubą. Kai žuvis pabals, pridėkite krevetes ir midijas ir troškinkite dar 2 minutes. Midijos turėtų atsiverti. Šis procesas trunka tik kelias minutes. Po to sriubą nukelkite nuo ugnies.
- Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Prieš patiekiant sriubą, įpilkite į ją lašelį alyvuogių aliejaus ir pabarstykite likusiomis aitriosiomis paprikomis. Skanaus!