Neįprasta, bet neįtikėtinai skani kombinacija – kopūstai, morka, imbieras ir česnakas apkepami, užpilami daržovių sultiniu ir kokosų pienu. Virkite iki minkštumo, pagardinkite kalendra ir citrinos sultimis. Sriuba bus švelni, bet turinti charakterį.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Baltagūžiai kopūstai ⅓ vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Imbierų šaknys (švieži, tarkuoti) 1 arbat. š.
- Saulėgrąžų aliejus 1 valg. š.
- Kokosų pienas 400 ml
- Daržovių sultinys 500 ml
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Citrinų sultys pora lašelių
- Kalendros (šviežios) papuošimui
Paruošimo būdas
-
Keptuvėje arba puode pakepinkite smulkintą svogūną, česnaką ir imbierą.
-
Sudėkite griežinėliais plonai pjaustytą kopūstą ir morką. Trumpai apkepinkite.
-
Supilkite sultinį ir kokosų pieną, užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite apie 15–20 min, kol daržovės suminkštės.
-
Pagardinkite druska, pipirais ir lašeliu citrinos sulčių. Patiekite su šviežia kalendra ar petražolėmis. Skanaus!

