Itališkas pesto padažas
Itališkas pesto padažas

Pesto padažas – tai tradicinis itališkas padažas iš Genujos, Ligūrijos regione. Jo pavadinimas kilęs iš veiksmažodžio „pestato, pestare“, kuris italų kalboje reiškia „trypti, malti, spausti“.

Klasikinio recepto pagrindą sudaro švieži bazilikų lapeliai ir pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus iš Ligūrijos regiono, česnakai, kedro riešutai, parmezano ir pekorino sūriai.

Marmurinę grūstuvę pesto padažui gaminti
Marmurinę grūstuvę pesto padažui gaminti

Klasikinis pesto padažas gaminamas naudojant ne smulkintuvą, o marmurinę grūstuvę ir medinį kotelį. Tačiau virtuvėje dauguma šių įrankių neturi, todėl gaminant padažą smulkintuve reikia naudoti pulso režimą ir mažiausiai įmanomą greitį, kad nesugadinti padažo skonio.

Kai kuriuose receptuose įprasti ingredientai pakeičiami kitais, pavyzdžiui, aitriosiomis paprikomis ir džiovintais pomidorais. Kituose receptuose bazilikų lapelius pakeičia kitais žalumynais, pavyzdžiui, petražolėmis ar kalendromis.

Pesto padažas – visi receptai

10 min.405
Klasikinis pesto padažas iš bazilikų
ŠeimosReceptai.lt
10 min.406
Klasikinėje pesto padažo versijoje
ŠeimosReceptai.lt
10 min.403
Išbandykite šią aštrią garsiojo
ŠeimosReceptai.lt
10 min.403
Šis receptas labai patiks česnakų
ŠeimosReceptai.lt
10 min.404
Brokolių pagrindu pagamintas pesto
ŠeimosReceptai.lt
10 min.407
Pakeičiame bazilikus iš tradicinio
ŠeimosReceptai.lt
10 min.405
Klasikinis itališkas padažas įgauna
ŠeimosReceptai.lt
3 min.404
Nors klasikinis pesto padažas gaminamas
ŠeimosReceptai.lt
10 min.406
Aromatinis padažas iš meškinių
ŠeimosReceptai.lt
5 min.4010
Šį pesto padažo variantą galima
ŠeimosReceptai.lt