Išvirkite ryžius ir pagaminkite saldžiarūgštę vištieną kinietiškai. Tai užims vos 25 minutes, o vakarienė gausis tikrai nuostabi, neįprasta ir labai skani.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Vištienos filė 500 g
- Kukurūzų krakmolas 4 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Sezamų sėklos 1 valg. š.
- Cukrus 4 valg. š.
- Obuolių actas 3 valg. š.
- Kečupas 3 valg. š.
- Sojų padažas 3 valg. š.
- Sezamų aliejus 1 valg. š.
- Druska 2 arbat. š.
- Malti juodieji pipirai ½ arbat. š.
- Raudonos aitriosios paprikos (dribsniai) 1 arbat. š.
- Česnakai 3 skiltelės
- Ryžiai 1 stiklinė
- Vanduo 2 stiklinės
Porcijoje
Kalorijos: 682 kcal
Baltymai: 35.5 g
Riebalai: 18 g
Angliavandeniai: 97.5 g
Paruošimo būdas
- Ryžius nuplaukite šaltu vandeniu. Įdėkite į puodą, užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens, užvirinkite ir virkite 15 minučių ant silpnos ugnies, kol jie suminkštės. Verdant ryžius, įberkite 1 šaukštelį druskos.
- Vištieną supjaustykite nedideliais gabaliukais (maždaug 2×2 cm).
- Į supjaustytą vištieną įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, 3 valgomuosius šaukštus kukurūzų krakmolo ir gerai išmaišykite.
- Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir 3-4 min. kepkite vištieną ant didelės ugnies, tada išimkite ją iš keptuvės.
- Į keptuvę supilkite cukrų, obuolių actą, kečupą, sojų padažą, sezamų aliejų, cukrų, smulkintą česnaką ir užvirinkite gautą mišinį ant vidutinės ugnies.
- 1 valgomąjį šaukštą kukurūzų krakmolo sumaišykite su 2 valgomaisiais šaukštais vandens, išmaišykite ir supilkite į keptuvę su padažu.
- Padažą virkite ant labai silpnos ugnies 1 minutę, kol sutirštės.
- Į padažą sudėkite keptą vištieną ir maišydami kepkite 1-2 minutes ant silpnos ugnies.
- Saldžiarūgštę vištieną kinietiškai pabarstykite sezamo sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais. Patiekite su ryžiais. Skanaus!