Aperol Spritz – vienas madingiausių vasaros kokteilių Europoje. Šiandien šį gintarinio oranžinio atspalvio gėrimą galima rasti daugelyje didmiesčių terasų, jaukiose Viduržemio jūros pakrantės restoranuose ir triukšmingiausiuose vakarėliuose. Aperol Spritz receptas skaičiuoja jau 100 metų, o Italija ir Austrija vis dar kovoja dėl teisės jį vadinti savu.
Aperol Spritz kokteilis pavadintas pagal 1919 m. Padujoje (Italija) pirmą kartą pagamintą „Aperol” vermutą. Šį lengvą aperityvą sudaro apelsinai, gencijonai, rabarbarai, aromatinės Pjemonto apylinkėse augančios žolelės ir kinrožės vaisiai. Gėrimo kartumas puikiai tiko XX a. pradžioje populiariems „spritz” kokteiliams, kuriuose maišomas vietinis vynas ir nealkoholinis tonikas. Iš šio derinio atsirado kokteilis Aperol Spritz, kurio gaivumą ir malonų kartumą pamėgo milijonai europiečių.
- Spiritinis gėrimas APEROL 80 ml
- Baltas putojantis vynas Prosecco 120 ml
- Sodos vanduo 40 ml
- Ledas (kubeliais) 5 vnt.
- Apelsinai 1 griežinėlis
- Sudėkite ledo kubelius į stiklinę.
- Įpilkite į stiklinę aperolį, putojantį vyną ir sodos vandenį.
- Prisiminti proporcijas bus lengviau pagal formulę 3/2/1: imkite 3 dalis Prosecco, 2 dalis aperolio ir 1 dalį sodos vandens.
- Gerai viską sumaišykite šaukšteliu.
- Papuoškite apelsino griežinėliu ir iškart patiekite.
Dėmesio! Alkoholio vartojimas kenkia jūsų ir jūsų šeimos sveikatai ir gerovei!