Pagaminkite tortiliją su faršu ir sūriu pagal mūsų paprastą ir greitą receptą. Šis lengvas ir skanus meksikietiškos virtuvės patiekalas tikrai patiks visai šeimai bei draugams.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Jautiena (faršas) 400 g
- Pomidorai 300 g
- Gouda sūris 100 g
- Tortilijos 6 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Saulėgrąžų aliejus 30 ml
- Petražolės 30 g
- Maltas kuminas ½ arbat. š.
- Druska (jūros) ½ arbat. š.
- Malti juodieji pipirai ⅓ arbat. š.
Porcijoje
Kalorijos: 966 kcal
Baltymai: 42.5 g
Riebalai: 56.1 g
Angliavandeniai: 70 g
Paruošimo būdas
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite saulėgrąžų aliejuje, kol taps skaidrus.
- Tada pridėkite jautienos faršą ir kepkite dar apie 7 minutes.
- Įdėkite supjaustytus pomidorus be odelės ir sukapotas petražoles. Pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais.
- Stambia tarka sutarkuokite sūrį.
- Įkaitinkite sausą keptuvę, padėkite tortiliją ir pabarstykite ją tarkuotu sūriu. Tada sudėkite faršo įdarą ir vėl pabarstykite tarkuotu sūriu.
- Uždenkite įdarą antrąja tortilija ir apverskite. Tortilijos turi tapti traškios ir apskrudusios. Patiekdami tortiliją su faršu ir sūrių supjaustykite trikampiais.