Padažų ir marinatų receptai
Čimičiuri – tai žalias padažas, sugalvotas Argentinoje, tačiau populiarus visoje Lotynų Amerikoje. Čimičiuri padažas tinka bet kokiai mėsai, pagamintai
Stir fry, verčiant į lietuvių kalbą, reiškia “kepti maišant”. Tai Azijoje populiari maisto gaminimo technologija, kai wok’
Salsa Verde – tai tradicinis itališkas žalias padažas, tinkantis kaip pagardas prie žuvies, mėsos arba daržovių. Taip pat, šį padažą neretai valgo kaip užtepėlę.
Alfredo padažas – tai klasikinis itališkas grietinėlės ir sūrio padažas. Legenda pasakoja, kad vieno Romos restorano savininko žmona po gimdymo visiškai
Lengvas ir paprastas padažas iš pistacijų ir avokadų, kurį galima pagaminti vos per 5 minutes. Šis receptas tiks ir vegetarams su veganais.
Terijaki – tradicinis padažas iš Japonijos. Taip pat, terijakio vardu vadinamas žuvies ir mėsos kepimo būdas, kuriame naudojamas šis padažas.
Verčiant į lietuvių kalbą, žodis “marinara” reiškia “jūreivių padažas”. Šį itališką padažą iš pomidorų, svogūnų ir prieskonių sugalvojo