Tzatziki padažas – tirštas, lengvas ir gaivus užkandis, labai populiarus graikų virtuvėje. Jį galima valgyti su mėsa, žuvimi ar jūros gėrybėmis arba tepti ant duonos ir paplotėlių. Pagal skonį galima dėti daugiau česnako.
Taip pat galite išbandyti ir turkišką variantą – jogurtinį padažą Haydari.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Graikiškas jogurtas 250 g
- Agurkai (švieži) 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Baltojo vyno actas 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Mėtos (lapeliai, švieži) 6 vnt.
- Krapai (švieži) 3 valg. š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 206 kcal
Baltymai: 5.4 g
Riebalai: 8.6 g
Angliavandeniai: 11 g
Paruošimo būdas
- Agurkus supjaustykite mažais kubeliais arba sutarkuokite stambia tarka, pabarstykite druska ir išspauskite sulčių perteklių. Smulkiai supjaustykite česnaką, krapus ir mėtos lapelius.
- Dubenyje sumaišykite jogurtą, agurkus, česnaką, mėtas ir krapus, pagardinkite vyno actu, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Gautą padažą 20-30 minutėm padėkite į šaldytuvą.
- Gautas tzatziki padažas puikiai tiks prie mėsos, žuvies, jūros gėrybių arba gali būti valgomas kaip atskiras užkandis. Skanaus!