Tzatziki padažas

Tzatziki padažas – tirštas, lengvas ir gaivus užkandis, labai populiarus graikų virtuvėje. Jį galima valgyti su mėsa, žuvimi ar jūros gėrybėmis arba tepti ant duonos ir paplotėlių. Pagal skonį galima dėti daugiau česnako.

Taip pat galite išbandyti ir turkišką variantą – jogurtinį padažą Haydari.

Ingredientai
Porcijos: +3
Porcijoje
Kalorijos: 206 kcal
Baltymai: 5.4 g
Riebalai: 8.6 g
Angliavandeniai: 11 g
Gaminimas
30 min.Print
  • Tzatziki padažo gaminimas
    Agurkus supjaustykite mažais kubeliais arba sutarkuokite stambia tarka, pabarstykite druska ir išspauskite sulčių perteklių. Smulkiai supjaustykite česnaką, krapus ir mėtos lapelius.
  • Tzatziki padažo gaminimas
    Dubenyje sumaišykite jogurtą, agurkus, česnaką, mėtas ir krapus, pagardinkite vyno actu, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Gautą padažą 20-30 minutėm padėkite į šaldytuvą.
  • Tzatziki padažas
    Gautas tzatziki padažas puikiai tiks prie mėsos, žuvies, jūros gėrybių arba gali būti valgomas kaip atskiras užkandis. Skanaus!
Pasidalink su draugais
Įvertinimas
( 2 assessment, vid. 55 )
ŠeimosReceptai.lt
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: