Šį pesto padažo variantą galima tepti ant duonos, dėti į salotas, makaronus, sriubas ir troškinius, patiekti su mėsa, žuvimi ir jūros gėrybėmis. Jei padažą padengti plonu alyvuogių aliejaus sluoksniu, jį galima laikyti sandariame stiklainyje šaldytuve dvi savaites ar net ilgiau.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Bazilikai (lapeliai) 1.5 stiklinės
- Česnakai 3 skiltelės
- Lazdynų riešutai ⅓ stiklinės
- Alyvuogių aliejus ⅔ stiklinės
- Druska (jūros) ½ arbat. š.
Porcijoje
Kalorijos: 437 kcal
Baltymai: 4.7 g
Riebalai: 44.4 g
Angliavandeniai: 6 g
Paruošimo būdas
- Susmulkinkite bazilikų lapelius ir česnakus.
- Susmulkinkite juos smulkintuve kartu su riešutais, alyvuogių aliejumi ir druska iki beveik vientisos masės.