Greitai pagaminamas iš įprastų ingredientų, gardus ir švelnus! Klasikinis bešamelio padažas tinka prie mėsos, žuvies ir daržovių. Puikiai tinka kaip padažas prie bet kokio garnyro. Su juo galite paruošti gardžią lazaniją arba subtilų suflė. Taip pat jį galima naudoti kaip pagrindą dar įdomesniems padažams gaminti!
Ingredientai
Porcijos: –+
- Sviestas 60 g
- Saulėgrąžų aliejus 3 valg. š.
- Kvietiniai miltai 2.5 valg. š.
- Pienas 380 ml
- Druska pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 325 kcal
Baltymai: 4 g
Riebalai: 30 g
Angliavandeniai: 11 g
Paruošimo būdas
- Kaip pasigaminti klasikinį bešamelio padažą? Paruoškite reikiamus ingredientus. Pienas neturi būti šaltas; šiek tiek pašildykite jį ant silpnos ugnies. Taip bus lengviau gauti vientisą padažą.
- Padažui ruošti naudokite puodą su storomis sienomis arba prikaistuvį. Nenaudokite emaliuotų indų, kad padažas nepriliptų prie dugno. Ištirpinkite sviestą puode ant silpnos ugnies.
- Įpilkite į puodą saulėgrąžų aliejų ir gerai išmaišykite.
- Į sviestą suberkite kvietinius miltus ir gerai išmaišykite, kol išnyks gumulėliai. Geriausia tai daryti plaktuvu, nes taip mišinys bus vientisesnis. Šaukštu tai padaryti sunkiau. Apkepkite miltus ant silpnos ugnies nuolat maišydami, kol įgaus gražią auksinę spalvą.
- Supilkite į puodą šiltą pieną nedidelėmis porcijomis. Labai svarbu tuo pačiu metu energingai maišyti, kol kiekviena pieno porcija visiškai susimaišys su miltų mišiniu. Svarbiausia neskubėti. Pieną pilkite palaipsniui. Jei iš karto supilsite daug pieno, neišvengiamai susidarys gumuliukai. Energingai maišydami supilkite dalimis visą pieną.
- Kruopščiai išmaišykite padažą iki vientisos masės ir pasūdykite.
- Padažą virkite ant silpnos ugnies, kol gausite norimą konsistenciją. Nepamirškite nuolat maišyti, kad padažas nepriliptų prie puodo ir netaptų gumuliuotas. Jei padažas gaunasi per tirštas, įpilkite daugiau pieno. Jei jis gaunasi per skystas, pavirkite dar, kol taps tinkamos konsistencijos. Bet atminkite, kad atvėsus padažas taps tirštesnis.
- Baigiant virti į bešamelio padažą galima įberti įvairių prieskonių. Pasirinkimas priklauso nuo patiekalo, kuriam padažas bus naudojamas.