Stir fry, verčiant į lietuvių kalbą, reiškia „kepti maišant”. Tai Azijoje populiari maisto gaminimo technologija, kai wok’e (gili azijietiška keptuvė) aliejuje kepami ploni mėsos ir daržovių gabaliukai.
Svarbiu tokio maisto ingredientu yra stir fry padažas. Kartais jis naudojamas kaip marinatas, kartais – kaip pagardas. Tačiau dažniausiai būtent stir fry padaže ir yra kepama mėsa ir daržovės.
Kiekviena Azijos šalys turi savo padažo variacijas, bet aš siūlau jums pagaminti universalų stir fry padažą. Šis receptas tiks prie visų daržovių, vištienos, jautienos, kiaulienos ir net prie krevečių.
Ingredientai
- Sojų padažas ½ stiklinės
- Daržovių sultinys ½ stiklinės
- Kukurūzų krakmolas 1 valg. š.
- Medus 1 valg. š.
- Malti imbierai 1 valg. š.
- Sezamų sėklos 1 arbat. š.
- Ryžių actas 1 arbat. š.
- Česnakai 2 skiltelės
Paruošimo būdas
- Praleskite česnakus per spaustuvą. Sudėkite visus ingredientus į nedidelį prikaistuvį arba į wok’ą. Laikykite ant ugnies apie 3 minutes, kol ištirps krakmolas ir padažas sutirštės.
- Pagamintą stir fry padažą galima laikyti apie savaitę hermetiškai užsidarančiuose induose šaldytuve.