Korėjietiškos morkos pagal šį receptą išeina labai skanios ir sultingos. Pabandykite ir daugiau nebenorėsite valgyti parduotuvėje pirktų salotų.
Bandymas užsisakyti korėjietiškas morkas Seulo restorane beveik neabejotinai baigsis fiasko. Azijos šalyse nieko nežino apie šias salotas.
Šį patiekalą sugalvojo korėjiečiai imigrantai, kurie sovietinių parduotuvių lentynose nerado nieko panašaus į nacionalinį kimči, taip pat nerado ir pekino kopūstų jam gaminti. Todėl pekino kopūstus jie nusprendė pakeisti morkomis, kurias lengvai galima buvo nusipirkti parduotuvėje arba turguje.
Su laiku korėjietiškos morkos buvo pamėgtos ir vietinių gyventojų. Dauguma žmonių jas perka prekybos centruose, nors šį patiekalą galima pasigaminti ir namuose. Tai nėra taip sudėtinga, kaip atrodo. Tai užima labai mažai laiko ir nereikalauja jokių neįprastų produktų.
- Morkos 1 kg
- Saulėgrąžų aliejus ½ stiklinės
- Česnakai 1 vnt.
- Druska 1 valg. š.
- Cukrus 2 valg. š.
- Maistinis actas 1 arbat. š.
- Maltos aitriosios paprikos 1 arbat. š.
- Malti juodieji pipirai 1 arbat. š.
- Nuplaukite ir nuskuskite morkas. Sutarkuokite jas plonais šiaudeliais specialia tarka. Jei morkos sausos, 2-3 valandas pamirkykite jas šaltame vandenyje. Morkos sugers drėgmę ir vėl taps sultingos. Sutarkuotas morkas sudėkite į gilų dubenį, kad jas būtų lengva išmaišyti.
- Sutarkuotas morkas pabarstykite druska, cukrumi, maltomis aitriosiomis paprikomis ir maltais juodaisiais pipirais. Įpilkite actą ir išmaišykite viską rankomis bei palikite 10-15 minučių. Morkos turi išskirti sultis.
- Kol morkos brinksta, nulupkite česnaką ir išspauskite preseliu. Pabarstykite juo morkas, bet nemaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų (bet neužvirkite!). Supilkite jį ant česnakų. Viską gerai išmaišykite medine ar silikonine mentele arba tiesiog dviem šakutėmis.
- Morkos korėjietiškai jau beveik paruoštos. Tiesiog sudėkite jas į sandarius plastikinius indelius ir palikite šaldytuve 5-6 valandoms, o dar geriau – per naktį. Korėjietiškas morkas galima laikyti šaldytuve iki dviejų savaičių. Todėl drąsiai galite gaminti ir didesnius kiekius.