Klasikinės krabų lazdelių salotos su agurkais.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Krabų lazdelės 600 g
- Konservuoti kukurūzai 2 skardinės
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Ryžiai 100 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Majonezas 200 g
- Druska pagal skonį
- Žalumynai pagal skonį
- Agurkai 2 vnt.
Porcijoje
Kalorijos: 525 kcal
Baltymai: 19.00 g
Riebalai: 31.00 g
Angliavandeniai: 43.00 g
Paruošimo būdas
- Dideliame puode užvirinkite 1 litrą vandens, įberkite druskos. Ryžius kelis kartus nuplaukite po tekančiu vandeniu. Supilkite ryžius į verdantį vandenį ir maišydami virkite apie 20 minučių. Svarbu užtikrinti, kad ryžiai nepervirtų. Išvirusius ryžius išimkite ant sietelio ar durtuvo, nuplaukite šiltu virintu vandeniu ir atvėsinkite, bet ne šaldytuve.
- Kiaušinius užpilkite šaltu vandeniu ir pastatykite ant viryklės. Kai vanduo užvirs, virkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių. Kad kiaušinius būtų lengviau nulupti, išvirusius apipilkite šaltu vandeniu iš po čiaupo.
- Išimkite krabų lazdeles iš pakuotės ir nuimkite atskirus celofaninius įpakavimus. Krabų lazdeles supjaustykite mažais kubeliais. Kiaušinius nulupkite ir taip pat supjaustykite mažais kubeliais. Agurkus nuplaukite ir taip pat supjaustykite kubeliais.
- Pusę svogūno labai smulkiai supjaustykite. Jei norite, svogūno galite nedėti, bet jis suteikia salotoms sultingumo ir puikiai dera su visais ingredientais. Išimkite kukurūzus iš skardinės į sietelį, kad nutekėtų visas skystis.
- Gilioje salotinėje sumaišykite krabų lazdeles, kukurūzus, ryžius, kiaušinius ir svogūną. Salotas pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir užpilkite majonezu. Prieš patiekdami krabų lazdelių salotas, atšaldykite jas šaldytuve ir tada įdėkite agurkus. Skanaus!