Coleslaw – tai tradicinės amerikietiškos kopūstų salotos, turinčios daugybę receptų variantų. Šios salotos gali būti gaminamos bet kuriuo metų laiku, tiek žiemą, tiek vasarą. Jei norite, į salotas galima įdėti jaunų ridikėlių arba šviežių agurkų. Pagrindinė šių iš pirmo žvilgsnio paprastų kopūstų salotų gudrybė – padažas su garstyčiomis ir actu, suteikiantis salotoms labai originalų ir pikantišką skonį.
Coleslaw salotos puikiai tiks prie mėsos ar žuvies patiekalų, jos yra sultingos, traškios ir sveikos!
Ingredientai
Porcijos: –+
- Cukrus 2 arbat. š.
- Druska pagal skonį
- Majonezas 2 valg. š.
- Morkos 200 g
- Obuolių actas 2 arbat. š.
- Garstyčios (Dižono) 2 arbat. š.
- Baltagūžiai kopūstai 300 g
- Grietinė (15%) 3 valg. š.
Porcijoje
Kalorijos: 97 kcal
Baltymai: 2.00 g
Riebalai: 6.00 g
Angliavandeniai: 8.00 g
Paruošimo būdas
-
Smulkiai supjaustykite kopūstus, morkas sutarkuokite stambia tarka.
-
Įmaišykite likusius ingredientus: majonezą, grietinę, garstyčias, cukrų, citrinos sultis ir druską.
-
Gerai viską išmaišykite.
-
Prieš patiekiant Coleslaw salotas geriau palikti jas kelioms valandoms šaldytuve (o dar geriau – per naktį). Iš asmeninės patirties žinau, kad kitą dieną jų skonis būna daug geresnis – nebelieka kopūstų kartumo, salotos tampa švelnesnės ir sultingesnės. Skanaus!