Sunku įsivaizduoti jaukesnį namų patiekalą nei klasikinė bulvių košė. Karšta, minkšta ir puri – ji kiekvieną iš mūsų sugrąžina į vaikystę. Tačiau kaip pagaminti tobulą bulvių košę? Yra kelios paslaptys: bulves virkite tol, kol jos taps visiškai minkštos, įdėkite šalto sviesto, kiaušinių trynius sumaišykite su pienu, išmaišykite, o tada pilkite karštą pieną, kol pasieksite norimą konsistenciją.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Bulvės 1 kg
- Kiaušiniai (tryniai) 2 vnt.
- Sviestas 100 g
- Pienas 250 ml
- Druska pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 319 kcal
Baltymai: 6.6 g
Riebalai: 19.35 g
Angliavandeniai: 29.5 g
Paruošimo būdas
- Ant didelės ugnies pastatykite platų puodą, įpilkite į jį apie 2 litrus vandens ir palaukite, kol užvirs.
- Nuskuskite bulves, bet nepjaustykite jų.
- Pasūdykite verdantį vandenį ir įdėkite bulves. Palaukite, kol vanduo vėl užvirs. Uždenkite puodą dangčiu ir sumažinkite ugnį tiek, kad neišbėgtų vanduo. Bulves virkite 25-35 minutes, jos turi tapti labai minkštos.
- Kol bulvės verda, supjaustykite šaltą sviestą mažais gabalėliais. Sumaišykite kiaušinių trynius su 50 g pieno ir trupučiu druskos. Likusį pieną kaitinkite, kol užvirs.
- Nukoškite bulves. Pradėkite traiškyti bulves, tuo pat metu įmesdami į jas po kelis sviesto kubelius.
- Kai visas sviestas įsigers, įpilkite pieno ir trynių mišinį ir išmaišykite.
- Tada toliau traiškydami bulves pradėkite pilti į jas karštą pieną. Pilkite po truputį, kad pagautumėte momentą, kai bulvių košė taps tokios konsistencijos, kokia jums patinka. Skanaus!
Bus labai skanu, jei bulvių košę patieksite su kepta šonine, traškiais keptais svogūnais ir smulkiai supjaustytais žalumynais.