Krabų lazdelių salotos be ryžių pagaminamos vos per 15 minučių. Tačiau maždaug per tą patį laiką jos dings nuo stalo, bet toks jau bet kurio skanaus patiekalo likimas. Pagrindiniai krabų salotų ingredientai yra bet kuriuo metų laiku prieinami produktai – kukurūzai, kiaušiniai, agurkai ir krabų lazdelės. Jų derinys suteikia subalansuotą ir harmoningą skonį. Salotos gaunasi lengvos, o kartu ir gana sočios.
Beje, turime ir klasikinių krabų lazdelių salotų su ryžiais receptą.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Krabų lazdelės 250 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Agurkai 2 vnt.
- Konservuoti kukurūzai 200 g
- Majonezas 80 g
- Petražolės 3 šakelės
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 262 kcal
Baltymai: 11.1 g
Riebalai: 15.35 g
Angliavandeniai: 19.6 g
Paruošimo būdas
- Kiaušinius įdėkite į nedidelį puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite ant stiprios ugnies. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite 8 minutes. Tada atvėsinkite šaltame vandenyje.
- Nulupkite kiaušinius ir supjaustykite mažais kubeliais. Arba galite tiesiog sutrinti kiaušinius šakute ar sutarkuoti stambia tarka.
- Agurkus supjaustykite mažais kubeliais.
- Jei krabų lazdelės užšaldytos, iš anksto išimkite jas iš šaldytuvo ir palikite, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Išimkite krabų lazdeles iš pakuotės. Supjaustykite lazdeles mažais kubeliais.
- Atskirkite petražolių lapelius nuo stiebų ir smulkiai supjaustykite. Jei norite, prie petražolių galite pridėti 1-2 šakeles krapų arba kelis žaliojo baziliko lapelius. Į salotas taip pat galite įdėti 1-2 smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus.
- Išpilkite skystį iš konservuotų kukurūzų skardinės.
- Didelėje salotinėje sumaišykite krabų lazdeles, agurkus, kiaušinius, kukurūzus, majonezą ir pusę žalumynų. Gerai viską sumaišykite. Papuoškite krabų lazdelių salotas likusiais žalumynais. Prieš patiekdami salotas 30-40 minučių palikite šaldytuve. Skanaus!
Ingredientų sąrašą galite išplėsti. Į krabų lazdelių salotas galima įmaišyti korėjietiškas morkas, šiaudeliais supjaustytas raudonas saldžiąsias paprikas arba plonais žiedais supjaustytas žaliąsias alyvuoges.