Haydari – tai turkiškas jogurtinis padažas, kurį galima naudoti ir kaip priedą prie salotų. Jis yra kažkuo panašus į graikišką Tzatziki padažą. Tiesą sakant, pats Haydari yra gana sotus, nes jo sudėtyje yra brinzos sūris ir smulkinti riešutai. Haydari padažas puikiai dera su šviežiais ir keptais pomidorais, salierais arba morkomis. Verta pabandyti įtraukti jį į salotas su rūkyta mėsa ar lašiša. Arba tiesiog užtepti jo ant skrebučio vietoj sviesto.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Natūralus jogurtas 200 ml
- Brinzos sūris 60 g
- Graikiniai riešutai 30 g
- Alyvuogių aliejus 30 ml
- Česnakai 1 skiltelė
- Citrinų sultys 1 valg. š.
- Mėtos (šviežios) 1 šakelė
- Druska 1 žiupsnelis
Porcijoje
Kalorijos: 124 kcal
Baltymai: 4.00 g
Riebalai: 11.00 g
Angliavandeniai: 2.00 g
Paruošimo būdas
- Smulkiai supjaustykite česnaką, sudėkite į grūstuvą, įberkite žiupsnelį druskos ir sumalkite į košelę.
- Atskirai susmulkinkite graikinius riešutus.
- Supilkite jogurtą į nedidelį stiklainį su dangteliu, išspauskite citriną.
- Nuplėškite mėtų lapelius, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į stiklainį.
- Sudėkite česnakus ir riešutus į stiklainį .
- Smulkiai supjaustykite brinzos sūrį ir taip pat suberkite į stiklainį.
- Uždenkite stiklainį dangteliu ir gerai pakratykite, kol visi ingredientai susimaišys.
- Pastatykite Haydari padažą į šaldytuvą bent pusvalandžiui. Taip visi ingredientai geriau susimaišys. Skanaus!