Čimičiuri – tai žalias padažas, sugalvotas Argentinoje, tačiau populiarus visoje Lotynų Amerikoje. Čimičiuri padažas tinka bet kokiai mėsai, pagamintai ant grilio, tačiau gali būti naudojamas ir kaip marinatas arba pagardas salotoms ir makaronams.
Pagal originalų receptą padažas gaminamas iš petražolių, česnakų, raudonėlių, alyvuogių aliejaus ir balto arba raudono vyno acto. Bet naminiame šio recepto variante gali būti ir tokie ingredientai kaip krapai, bazilikai, svogūnų laiškai ir t.t.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Petražolės 1 sauja
- Kalendros 1 sauja
- Česnakai 2 skiltelės
- Svogūnai ½ vnt.
- Baltojo vyno actas 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 100 ml
- Raudonėliai (džiovinti) 1 arbat. š.
- Maltas kuminas ½ arbat. š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Maltos aitriosios paprikos pagal skonį
Paruošimo būdas
- Išplaukite žalumynus ir smulkiai supjaustykite. Nulupkite ir taip pat smulkiai supjaustykite česnakus bei svogūną.
- Į nedidelį dubenį supilkite vyno actą ir alyvuogių aliejų. Pridėkite susmulkintus žalumynus, česnakus ir svogūną. Gerai sumaišykite.
- Įberkite maltus raudonėlius, kuminą ir kitus prieskonius. Sumaišykite. Viskas, naminis argentinietiškas čimičiuri padažas pagamintas. Skanaus!