Skanūs makaronai su pesto padažu iš avokadų.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Makaronai Conchiglie Rigate (kriauklės) 300 g
- Pomidorai (vyšniniai) 450 g
- Avokadas 1 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Kalendros 1 sauja
- Bazilikai 2 saujos
- Citrinų sultys 3 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Malti džiūvėsiai 2 valg. š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 370 kcal
Baltymai: 10.2 g
Riebalai: 11.1 g
Angliavandeniai: 57.3 g
Paruošimo būdas
- Išvirkite makaronus, kaip nurodyta instrukcijoje ant pakelio.
- Įkaitinkite didesnę keptuvę su alyvuogių aliejumi ir sudėkite per pusę supjaustytus pomidoriukus. Pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite pomidorus apie 3 minutes.
- Pagaminkite pesto padažą. Nulupkite avokadą, išimkite iš jo kaulą. Sudėkite avokadą, česnaką, kalendrą, baziliką ir džiūvėsėlius į smulkintuvą. Ten pat įpilkite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis. Viską suplakite iki vientisos masės.
- Išvirtus makaronus sudėkite į keptuvę su pomidoriukais ir užpilkite pesto padažu. Viską išmaišykite ir patiekite. Skanaus!