Ingredientai
Porcijos: –+
- Makaronai LINGUINE 500 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Raudonos aitriosios paprikos 1 vnt.
- Petražolės 10 g
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Kaparėliai 1 valg. š.
- Silkė (filė) 160 g
- Pomidorai (vyšniniai) 6 vnt.
- Citrinos 1 vnt.
- Sviestas pagal skonį
- Druska (jūros) pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 334 kcal
Baltymai: 22.1 g
Riebalai: 17.3 g
Angliavandeniai: 21.2 g
Paruošimo būdas
- Įdėkite makaronus į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės.
- Česnaką nulupkite ir supjaustykite išilgai plonais griežinėliais. Susmulkinkite aitriąją papriką. Atskirai susmulkinkite petražolių lapelius ir stiebus. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir porą minučių pakepinkite česnaką, aitriąją papriką, kaparėlius ir petražolių stiebus.
- Silkės filė supjaustykite 2 cm ilgio juostelėmis, sudėkite jas į keptuvę su daržovėmis ir kepkite dar 2 minutes. Silkė pradės byrėti. Sudėkite ketvirčiais supjaustytus vyšninius pomidorus, įspauskite citrinos sulčių ir išmaišykite.
- Į keptuvę su silke sudėkite išvirtus makaronus ir įpilkite šiek tiek vandens iš puodo. Jei norite, galite įdėti šiek tiek sviesto. Tada viską gerai išmaišykite.
- Pagal skonį makaronus pagardinkite druska ir pipirais. Pabarstykite petražolių lapeliais (šiek tiek petražolių palikite papuošimui), apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir dar kartą išmaišykite.
- Prieš patiekdami sudėkite makaronus į lėkštę ir papuoškite likusiomis petražolėmis.