Kiaušinienė su špinatais – puiki paprastos kiaušinienės alternatyva. Joje gausu skaidulų, vitaminų ir mikroelementų. Paruoškite kiaušinienę su špinatais keptuvėje ir gausite sveikus pusryčius. O jei patiekalą papildysite sūriu, duona ir pomidorais – nebanalią ir greitą vakarienę.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Sviestas 30 g
- Špinatai 300 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 329 kcal
Baltymai: 18.06 g
Riebalai: 23.77 g
Angliavandeniai: 9.67 g
Paruošimo būdas
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Paruoškite špinatus: pašalinkite kietus kotelius, jei jų yra. Didelius lapus supjaustykite stambiais šiaudeliais, mažus lapus palikite kaip yra.
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir ištirpinkite sviestą. Sudėkite svogūną ir česnaką ir nuolat maišydami kepkite, kol suminkštės.
- Į keptuvę suberkite špinatus ir maišydami kepkite 5-6 minutes, kol dugne esantis skystis visiškai išgaruos. Pabaigoje pagardinkite druska ir pipirais.
- Mentele padarykite 4 duobutes špinatuose ir į jas įmuškite kiaušinius. Pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite keptuvę dangčiu 2-3 minutėms, kad kiaušinių baltymai sukrekėtų. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir sudėkite kiaušinienę su špinatais į lėkštes.
Pagal šį receptą galite pagaminti kitą kiaušinienės su špinatais versija, kuri puikiai tiks vakarienei. Kai špinatai bus paruošti, suberkite į keptuvę smulkiai sutrupintą fetos sūrį ir kubeliais supjaustytus pomidorus.