Greita, paprasta ir skani kiaušinienė su sūriu pusryčiams! Paruošti ją nėra labai sunku, ypač jei laikysitės mūsų mažų rekomendacijų. Tada baltymas išliks minkštas, o trynys – skystas. Pridėjus sūrio, pažįstamam patiekalui suteiksite pikantiškumo.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Kietasis sūris 140 g
- Sviestas 20 g
- Saulėgrąžų aliejus 2 arbat. š.
- Žalumynai pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Druska pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 512 kcal
Baltymai: 28.00 g
Riebalai: 44.00 g
Angliavandeniai: 0.00 g
Paruošimo būdas
- Sutarkuokite sūrį tarka. Aš naudojau vidutinę tarką, bet galite tarkuoti ir stambiai, kaip jums patogiau.
- Paimkite tinkamo dydžio keptuvę. Ištirpinkite sviestą ant silpnos ugnies. Įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus. Tai pirmoji geros kiaušinienės paslaptis. Sviestas gali greitai sudegti. Pridėjus saulėgrąžų aliejaus, to išvengsite, nes jo degimo temperatūra yra aukštesnė. Gerai įkaitinkite sviestą.
- Įmuškite kiaušinius į keptuve. Padarykite kaip įmanoma mažesnį ugnį – tai antroji puikios kiaušinienės paslaptis. Ant didelės ugnies kiaušinio baltymas iškeps greičiau nei tryniai. Kai kiaušinių baltymai sukrekės, įberkite druskos ir pipirų. Man patinka šviežiai malti pipirai. Atsižvelkite į tai, kad dėsite į kiaušinienę sūrų sūrį, nepersūdykite.
- Kokie bus kiaušinienės tryniai – priklauso nuo jūsų skonio. Man patinka skysti, bet galite kepti iki jie taps kietesni. Kai tryniai bus beveik paruošti, pabarstykite kiaušinienę sūriu. Kepkite dar 2-3 minutes, kol sūris išsilydys. Galite uždengti keptuvę dangčiu, tada sūris išsilydys greičiau, bet tryniai gali pabalti. Aš taip nedarau, visada kepu be dangčio.
- Paruoštą kiaušinienę su sūriu pabarstykite žolumynais. Skanaus!