Ingredientai
Porcijos: –+
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Smidrai 4 vnt.
- Saulėje džiovinti pomidorai 6 vnt.
- Geltonos saldžiosios paprikos 1 vnt.
- Rausvieji svogūnai 1 vnt.
- Petražolės 50 g
- Česnakai 1 skiltelė
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Druska 5 g
Porcijoje
Kalorijos: 340 kcal
Baltymai: 16.00 g
Riebalai: 25.00 g
Angliavandeniai: 12.50 g
Paruošimo būdas
- Papriką supjaustykite kubeliais, svogūną – žiedais, o česnaką – smulkiai sukapokite. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite išilgai. Smidrus nuplaukite ir nupjaukite stambiąją dalį.
- Ingredientus kepkite tokia tvarka: pirmiausia sudėkite paprikas, tada pomidorus, svogūnus ir česnakus. Kepkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami.
- Kai svogūnai įgaus auksinę spalvą, įdėkite smidrus ir kepkite dar 5 minutes.
- Pusę petražolių smulkiai supjaustykite ir suberkite į keptuvę su daržovėmis, viską gerai išmaišykite.
- Įmuškite kiaušinius į daržoves ir kepkite, kol jie sukrekės.
- Paruoštą kiaušinienę su smidrais sudėkite į lėkštes, pasūdykite ir papuoškite likusiomis petražolėmis.