Orkaitėje užkepta menkė grietinėlės padaže – skanus patiekalas, tinkantis ir vakarienei su šeima, ir svečiams pavaišinti. Receptas nėra sudėtingas, o gaunasi restorano kokybės patiekalas – prabangus, gražus ir efektingas.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Menkė 500 g
- Grietinėlė (riebi) 200 ml
- Bulvės 200 g
- Svogūnai 100 g
- Pienas 250 ml
- Kukurūzų miltai 40 g
- Sviestas 20 g
- Alyvuogių aliejus 15 ml
- Muskato riešutai (malti) 1 žiupsnelis
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 596 kcal
Baltymai: 35 g
Riebalai: 27 g
Angliavandeniai: 31 g
Paruošimo būdas
- Menkę šiam receptui reikia atitirpinti iš anksto. Tiesiog padėkite užšaldytą žuvį ant apatinės šaldytuvo lentynos ir palikite nakčiai. Taip žuvis atitirps lėtai ir nepraras skonio savybių.
- Tada nuplaukite žuvį ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
- Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Nulupkite svogūnus ir supjaustykite juos žiedais arba pusžiedžiais.
- Dėkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite alyvuogių aliejaus ir palaukite kol įkais. Tada sudėkite bulvių griežinėlius ir lengvai apkepkite juos iš abiejų pusių.
- Bulvių griežinėlius perkelkite į lėkštę, o į tą pačią keptuvę įdėkite supjaustytus svogūnus. Nuolat maišydami kepkite apie 5 minutes. Tada į svogūnus įdėkite stambiais gabalėliais supjaustytą menkę. Išmaišykite ir viską kartu kepkite dar 5 minutes.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kol ji kaista, paruoškite grietinėlės padažą. Į švarią keptuvę įdėkite sviesto, ištirpinkite jį ir supilkite kukurūzų miltus. Viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Lėtai pilkite pieną nuolat maišydami. Tada taip pat pilkite grietinėlę. Įberkite žiupsnelį maltų muskato riešutų, druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį. Padažą virkite tol, kol šiek tiek sutirštės – jis neturėtų būti per tirštas, tik šiek tiek kreminės konsistencijos.
- Nukelkite padažą nuo ugnies, sudėkite į jį bulvių griežinėlius, svogūnus ir menkę. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į kepimo formą. Kepkite orkaitėje 20 minučių.