Šiuos makaronus galima gaminti iš šviežių pomidorų arba iš pomidorų savo sultyse. Be bazilikų taip pat galite naudoti špinatus, gražgarstes arba žaliuosius žirnelius.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Bazilikai 15 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Pomidorai 1 kg
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Raudonojo vyno actas 1 valg. š.
- Spagečiai 500 g
- Parmezano sūris 30 g
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 316 kcal
Baltymai: 13.1 g
Riebalai: 3.3 g
Angliavandeniai: 62.7 g
Paruošimo būdas
- Atskirai susmulkinkite bazilikų stiebus ir lapelius. Keletą lapelių palikite papuošimui. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Pomidorus nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
- Įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies ir kepkite svogūnus apie 7 minutes, kol suminkštės ir paruduos. Sudėkite česnakus ir bazilikų stiebus. Po poros minučių sudėkite pomidorus ir įpilkite actą, pagardinkite prieskoniais ir gaminkite 15 minučių, retkarčiais pamaišydami. Sudėkite baziliko lapelius ir sumažinkite ugnį iki minimumo.
- Tuo metu išvirkite spagečius pasūdytame vandenyje iki al dente būklės. Išpilkite vandenį į atskirą indą, suberkite spagečius į pomidorų padažą ir gerai išmaišykite. Jei makaronai bus per sausi, įpilkite šiek tiek vandens iš po spagečių.
- Sudėkite makaronus į lėkštę, pabarstykite parmezanu ir papuoškite baziliko lapeliais.