Sicilietiški spagečiai alla Norma



Ingredientai
Porcijos: +4
Porcijoje
Kalorijos: 409 kcal
Baltymai: 16.3 g
Riebalai: 13 g
Angliavandeniai: 60.6 g


Gaminimas
45 min.Print
  • Supjaustykite baklažanus nedideliais kubeliais, pabarstykite druska ir palikite 20 minučių, kad išsisklaidytų kartumas. Tada nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Sumaišykite su džiovintais raudonėliais, druska, pipirais ir dviem šaukštais alyvuogių aliejaus.
  • Likusį aliejų įkaitinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies ir dalimis apkepkite baklažanus. Kepkite po 5-8 minutes, retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės ir lengvai paruduos. Sudėkite smulkintą česnaką ir smulkintus bazilikų stiebus ir dar kepkite porą minučių.
  • Įpilkite actą ir sudėkite pomidorus, susmulkinkite juos mentele ir 15-20 minučių troškinkite ant silpnos ugnies. Galima naudoti ir nuluptus šviežius pomidorus, tačiau juos teks gaminti ilgiau. Padažas turėtų gautis gana tirštas.
  • Išvirkite spagečius iki al dente būsenos pasūdytame vandenyje. Išpilkite skystį nuo makaronų į atskirą indą ir šiek tiek įpilkite į padažą kartu su smulkintais baziliko lapeliais. Sudėkite spagečius į padažą, išmaišykite ir, jei reikia, įpilkite daugiau vandens.
  • Sicilietiški spagečiai alla Norma
    Sudėkite makaronus į lėkštę ir pabarstykite sūriu. Skanaus!



Pasidalink su draugais
Įvertinimas
( Dar nėra įvertinimų )
ŠeimosReceptai.lt
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: