Ingredientai
Porcijos: –+
- Spagečiai 500 g
- Pomidorai (konservuoti, savo sultyse) 800 g
- Baklažanai 2 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Parmezano sūris (tarkuotas) 20 g
- Bazilikai 15 g
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Baltojo vyno actas 1 arbat. š.
- Raudonėliai (džiovinti) 1 valg. š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 409 kcal
Baltymai: 16.3 g
Riebalai: 13 g
Angliavandeniai: 60.6 g
Paruošimo būdas
- Supjaustykite baklažanus nedideliais kubeliais, pabarstykite druska ir palikite 20 minučių, kad išsisklaidytų kartumas. Tada nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Sumaišykite su džiovintais raudonėliais, druska, pipirais ir dviem šaukštais alyvuogių aliejaus.
- Likusį aliejų įkaitinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies ir dalimis apkepkite baklažanus. Kepkite po 5-8 minutes, retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės ir lengvai paruduos. Sudėkite smulkintą česnaką ir smulkintus bazilikų stiebus ir dar kepkite porą minučių.
- Įpilkite actą ir sudėkite pomidorus, susmulkinkite juos mentele ir 15-20 minučių troškinkite ant silpnos ugnies. Galima naudoti ir nuluptus šviežius pomidorus, tačiau juos teks gaminti ilgiau. Padažas turėtų gautis gana tirštas.
- Išvirkite spagečius iki al dente būsenos pasūdytame vandenyje. Išpilkite skystį nuo makaronų į atskirą indą ir šiek tiek įpilkite į padažą kartu su smulkintais baziliko lapeliais. Sudėkite spagečius į padažą, išmaišykite ir, jei reikia, įpilkite daugiau vandens.
- Sudėkite makaronus į lėkštę ir pabarstykite sūriu. Skanaus!