Mac&Cheese yra klasikinis amerikietiškas patiekalas, iš esmės – makaronai su sūriu. Tačiau makaronai nėra apibarstomi sūriu, o iš jo paruošiamas greitas ir skanus padažas.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Makaronai Chifferotti (rageliai) 300 g
- Gouda sūris (arba kitas pusiau kietas sūris) 400 g
- Pienas 400 ml
- Kvietiniai miltai 60 g
- Sviestas 50 g
- Druska ½ arbat. š.
- Malti juodieji pipirai (ar kiti prieskoniai) pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 454 kcal
Baltymai: 14 g
Riebalai: 19 g
Angliavandeniai: 56 g
Paruošimo būdas
- Pirmiausia išvirkite makaronus: 100 g makaronų reikia 1 litro vandens ir 10 g druskos. Makaronus virkite laikydamiesi nurodymų ant pakuotės.
- Gouda sūrį (arba bet kokį kitą pusiau kietą) sutarkuokite stambia tarka.
- Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, nuolat maišydami mentele.
- Įpilkite miltus.
- Gerai išmaišykite.
- Įpilkite pieną.
- Maišykite, kol mišinys ims virti.
- Išjunkite ugnį, sudėkite tarkuotą sūrį ir pabarstykite prieskoniais (pvz., smulkintais česnakais, maltais pipirais ar paprikomis).
- Gerai išmaišykite. Jei norite, galite įpilti porą šaukštų pieno arba vandens, kad padažas būtų lygesnis ir blizgesnis.
- Supilkite gautą padažą į išvirtus makaronus ir išmaišykite.
- Štai ir viskas, makaruonai su sūriu Mac&Cheese paruošti. Skanaus!