Ingredientai
Porcijos: –+
- Spagečiai 250 g
- Tunas (konservuotas, savo sultyse arba aliejuje) 160 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelė
- Pomidorai 4 vnt.
- Alyvuogės (žaliosios, konservuotos) 80 g
- Pomidorų padažas 1 valg. š.
- Bazilikai (lapai) pagal skonį
- Alyvuogių aliejus kepimui
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Druska pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 302 kcal
Baltymai: 16.20 g
Riebalai: 4.56 g
Angliavandeniai: 52.7 g
Paruošimo būdas
- Į puodą su dideliu kiekiu verdančio pasūdyto vandens įdėkite spagečius. Palaukite kol vanduo vėl užvirs ir virkite spagečius ant didelės (arba vidutinės) ugnies apie 8 minutes (arba tiek, kiek nurodyta ant pakuotės).
- Kol verda makaronai, paruoškime pomidorų padažą su tunu ir bazilikais. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką. Pomidorus išplaukite, padarykite ant jų kryžiaus formos įpjovas ir 2 minutėms įdėkite į verdantį vandenį. Tada nulupkite žievelę. Toliau supjaustykite pomidorus stambiais kubeliais.
- Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Įdėkite į keptuvę svogūnus bei pagardinkite trupučiu druskos bei pipirų. Kepkite, kol svogūnai šiek tiek apskrus.
- Pridėkite česnaką ir kepkite dar apie1 minutę. Prie svogūnų ir česnakų įdėkite pomidorus ir dar šiek tiek pasūdykite. Gerai viską išmaišykite ir troškinkite, kol išgaruos perteklinė drėgmė. Kai drėgmė išgaruos ir padažas pradės tirštėti, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą pomidorų padažo.
- Įdėkite į padažą alyvuoges be skysčio (jei norite, alyvuoges galite supjaustyti žiedais), konservuotą tuną (taip pat be skysčio) ir baziliko lapus. Padažą išmaišykite ir pagal skonį, jei reikia, pasūdykite, pagardinkite pipirais arba įberkite žiupsnelį cukraus.
- Išvirusius makaronus perkelkite į koštuvą. Makaronus sumaišykite su pomidorų ir tunu padažu, viską išmaišykite ir iš karto patiekite papuošę bazilikų lapeliais.