Tai dar vienas klasikinis itališkas patiekalas su kaparėliais, ančiuviais ir aitriosiomis paprikomis. Spagečiai alla puttanesca yra sotūs, aštrūs ir neįtikėtino skanūs.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Spagečiai 400 g
- Druska pagal skonį
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Česnakai 4 skiltelės
- Raudonos aitriosios paprikos 2 vnt.
- Ančiuviai (filė) 3 vnt.
- Alyvuogės (juodos) 100 g
- Kaparėliai 100 g
- Pomidorai (vyšniniai) 200 g
- Bazilikai 10 g
- Parmezano sūris 40 g
Porcijoje
Kalorijos: 457 kcal
Baltymai: 15.7 g
Riebalai: 10 g
Angliavandeniai: 74.7 g
Paruošimo būdas
- Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje iki al dente būsenos.
- Įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies ir sudėkite smulkintą česnaką, plonas aitriosios paprikos juosteles, smulkiai supjaustytą ančiuvių filė, alyvuoges ir kaparėlius. Kepkite kelias minutes.
- Sudėkite per pusę perpjautus pomidorus ir šiek tiek vandens iš puodo su spagečiais. Uždenkite dangtimi ir troškinkite 3-4 minutes, kol pomidorai pradės minkštėti. Įdėkite spagečius ir bazilikų lapelius. Gerai išmaišykite ir pagardinkite druska.
- Makaronus sudėkite į lėkštę ir pabarstykite parmezanu.