Spagečiai su „Carbonara” padažu – tai vienas iš seniausių makaronų receptų. Taip pat, tai vienas iš greičiausių būdų pagaminti makaronus pietums arba vakarienei. Mūsų receptas šiek tiek skiriasi nuo tradicinio itališkos virtuvės recepto, tačiau yra paprastesnis ir labiau adaptuotas virtuvės naujokams.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Spagečiai 350 g
- Šaltai rūkyta šoninė 60 g
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Kiaušiniai (tryniai) 2 vnt.
- Grietinėlė 120 ml
- Parmezano sūris 65 g
- Petražolės pagal skonį
Paruošimo būdas
- Pradėkite nuo padažo. Klasikinis padažas gaminamas iš kiaušinių trynių ir parmezano sūrio, tačiau grietinėlė padarys jį kreminiu ir jums bus lengviau sumaišyti jį su spagečiais.
- Gaminti padažą tik iš trynių ar iš pilnų kiaušinių yra skonio reikalas. Tie, kas mėgsta tirštus, riebius ir sočius padažus, gali dėti tokį trynių kiekį, kuris prilygtų pilnų kiaušinių svoriui.
- Išplakite kiaušinius, trynius, tarkuotą parmezaną, druską, pipirus ir grietinėlę.
- Kol verdami makaronai, supjaustykite šoninę ir pakepinkite ją alyvuogių aliejuje iki traškumo. Tada perkelkite šoninės gabaliukus ant popierinių rankšluosčių ir supjaustykite. Išpilkite keptuvėje likusius riebalus, tačiau keptuvės nevalykite: jos šiluma padės sušildyti padažą, o likę ant dugno lašinių gabaliukai ir riebalai, suteiks skonio.
- Kai spagečiai išvirs, greitai perkelkite juos į kiaurasamtį. Nereikia stengtis kruopščiai nupilti vandens perteklių: krakmolas iš jo padės surišti padažą ir makaronus. Perkelkite makaronus į keptuvę ir porcijomis, nuolat maišydami, pradėkite pilti kiaušinių ir grietinėlės mišinį. Pridėkite šoninę ir žalumynus.
- Prieš pateikiant spagečius su „Carbonara” padažu prie stalo, pabarstykite žalumynais ir tarkuotu sūriu. Skanaus!