Klasikinis pesto padažas iš bazilikų, parmezano, kedro riešutų ir alyvuogių aliejaus, kurį lengvai galite pagaminti namuose. Šis padažas yra universalus, jį galima dėti į makaronus, vištieną, sumuštinius ir daržoves.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Bazilikai (lapeliai) 50 g
- Parmezano sūris (tarkuotas) 100 g
- Alyvuogių aliejus 120 ml
- Kedrų riešutai 50 g
- Česnakai 3 skiltelės
- Citrinos 1 vnt.
- Druska ½ arbat. š.
- Malti juodieji pipirai ¼ arbat. š.
Porcijoje
Kalorijos: 465 kcal
Baltymai: 11 g
Riebalai: 44 g
Angliavandeniai: 6.1 g
Paruošimo būdas
- Išspauskite citrinos sultis.
- Sultis ir visus kitus ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir suplakite iki beveik vientisos masės. Naminis pesto padažas paruoštas. Skanaus!