Brokolių pagrindu pagamintas pesto padažas yra šiek tiek neįprastas, bet skanus dėl atpažįstamų parmezano, baziliko, česnako ir citrinos natų. Jį galima dėti į makaronus ir salotas, patiekti su keptomis daržovėmis arba tiesiog užtepti ant duonos.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Brokoliai 100 g
- Citrinos 1 vnt.
- Bazilikai 20 g
- Alyvuogių aliejus 60 ml
- Parmezano sūris 50 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 202 kcal
Baltymai: 5.7 g
Riebalai: 18.7 g
Angliavandeniai: 3.4 g
Paruošimo būdas
- Brokolių žiedynus 30 sekundžių panardinkite į verdantį vandenį, tada perkelkite į dubenį su šaltu vandeniu ir ledukais. Kai atvės, išimkite į sietelį ir nusausinkite.
- Iš citrinos išspauskite 2 valgomuosius šaukštus sulčių. Smulkia tarka pritarkuokite 1 arbatinį šaukštelį žievelės.
- Sudėkite į smulkintuvą brokolius, bazilikų lapelius, alyvuogių aliejų, parmezano sūrį, citrinų sultis bei žievelę ir česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Sumalkite viską iki beveik vientisos masės.