Pesto padažas iš brokolių

Brokolių pagrindu pagamintas pesto padažas yra šiek tiek neįprastas, bet skanus dėl atpažįstamų parmezano, baziliko, česnako ir citrinos natų. Jį galima dėti į makaronus ir salotas, patiekti su keptomis daržovėmis arba tiesiog užtepti ant duonos.

Ingredientai
Porcijos: +4
Porcijoje
Kalorijos: 202 kcal
Baltymai: 5.7 g
Riebalai: 18.7 g
Angliavandeniai: 3.4 g
Gaminimas
10 min.Print
  • Brokolių žiedynus 30 sekundžių panardinkite į verdantį vandenį, tada perkelkite į dubenį su šaltu vandeniu ir ledukais. Kai atvės, išimkite į sietelį ir nusausinkite.
  • Iš citrinos išspauskite 2 valgomuosius šaukštus sulčių. Smulkia tarka pritarkuokite 1 arbatinį šaukštelį žievelės.
  • Sudėkite į smulkintuvą brokolius, bazilikų lapelius, alyvuogių aliejų, parmezano sūrį, citrinų sultis bei žievelę ir česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Pesto padažas iš brokolių
    Sumalkite viską iki beveik vientisos masės.
Pasidalink su draugais
Įvertinimas
( 1 assessment, vid. 55 )
ŠeimosReceptai.lt
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: