Klasikinis itališkas padažas įgauna naują skonį, jei į jį kartu su bazilikais įmaišyti gražgarstes. Šį pesto padažą galima tepti ant duonos arba gardinti juo sriubas, makaronus ir salotas.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Gražgarstės 50 g
- Bazilikai 20 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Citrinos 1 vnt.
- Kedrų riešutai 3 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 120 ml
- Druska ½ arbat. š.
- Malti juodieji pipirai ¼ arbat. š.
Porcijoje
Kalorijos: 385 kcal
Baltymai: 3.25 g
Riebalai: 38.5 g
Angliavandeniai: 6.5 g
Paruošimo būdas
- Stambiai supjaustykite gražgarstes ir bazilikus. Susmulkinkite česnaką gabalėliais.
- Pritarkuokite 1 arbatinį šaukštelį citrinos žievelės. Iš citrinos minkštimo išspauskite 1 arbatinį šaukštelį sulčių.
- Įdėkite visus ingredientus į smulkintuvą, pagardinkite druska bei pipirais ir įpilkite alyvuogių aliejų.
- Sumalkite visus ingredientus, kad neliktų stambių dalelių.