Pakeičiame bazilikus iš tradicinio recepto petražolėmis, o kedro riešutus – graikiniais riešutais. Taip pesto padažas bus subtilesnis ir puikiai tiks prie žuvies patiekalų arba makaronų.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Česnakai 3 skiltelės
- Graikiniai riešutai 100 g
- Petražolės 50 g
- Parmezano sūris 50 g
- Alyvuogių aliejus 120 ml
- Druska ½ arbat. š.
Porcijoje
Kalorijos: 492 kcal
Baltymai: 8.5 g
Riebalai: 50 g
Angliavandeniai: 3.6 g
Paruošimo būdas
- Stambiai supjaustykite česnaką, riešutus ir petražoles. Parmezaną sutarkuokite smulkia tarka.
- Įdėkite juos į smulkintuvą ir sumalkite iki vientisos masės.
- Įdėkite druską ir įpilkite alyvuogių aliejų. Trinkite dar 20-30 sekundžių.