Nors klasikinis pesto padažas gaminamas su bazilikais ir kedro riešutais, špinatai ir graikiniai riešutai jam gaminti irgi tinka. Šį pesto padažo variantą galima dėti į makaronus, patiekti su žuvimi ir vištiena, dėti ant picų arba tiesiog užtepti ant duonos.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Špinatai 170 g
- Parmezano sūris (tarkuotas) 45 g
- Graikiniai riešutai 60 g
- Česnakai 1 skiltelė
- Alyvuogių aliejus 120 ml
- Druska 2 žiupsneliai
- Malti juodieji pipirai 2 žiupsneliai
Porcijoje
Kalorijos: 424 kcal
Baltymai: 7.3 g
Riebalai: 43 g
Angliavandeniai: 2.4 g
Paruošimo būdas
- Sudėkite visus ingredientus į smulkintuvą.
- Plakite, kol padažas taps beveik vientisas. Periodiškai sustokite ir nuvalykite jį nuo smulkintuvo sienų.