Šie buritai su kiaulienos ir prieskonių deriniu patiks visiems neįprastų patiekalų mėgėjams.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Tortilijos 4 vnt.
- Kiauliena (išpjova) 500 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Salsa padažas ¾ stiklinės
- Čederis (tarkuotas) ⅓ stiklinės
- Razinos ¼ stiklinės
- Kalendros (šviežios, susmulkintos) 2 valg. š.
- Migdolų riešutai 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 1 arbat. š.
- Kmynai 1 arbat. š.
- Druska ¼ arbat. š.
- Cinamonas (maltas) ¼ arbat. š.
Porcijoje
Kalorijos: 650 kcal
Baltymai: 30 g
Riebalai: 41 g
Angliavandeniai: 42 g
Paruošimo būdas
- Nedideliame dubenyje sumaišykite smulkintą kiaulieną, kmynus, druską ir cinamoną. Gerai išmaišykite.
- Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką ir maišydami kepkite ant vidutinės ugnies 3 minutes.
- Pridėkite kiaulieną ir kepkite dar 2 minutes.
- Supilkite salsą padažą ir razynas ir kepkite 5 minutes, kol kiauliena iškeps.
- Nuimkite keptuvę nuo ugnies. Sudėkite čederį, kalendras ir smulkintus migdolų riešutus. Gerai išmaišykite.
- Padėkite tortilijas ir paskleiskite įdarą ant jų apatinio krašto. Švelniai suvyniokite, perpjaukite per pusę ir patiekite. Skanaus!