Dėl pabrangusio romo Mai Tai kokteilis laikomas vienu brangiausių Europos baruose. Tačiau jį gana paprasta pagaminti, o turint tinkamus ingredientus, tai galima lengvai padaryti namuose.
Kaip ir dauguma populiariausių kokteilių, jis turi savo istoriją. Mai Tai taitiečių kalba reiškia „dieviškas, nežemiškas”. Sakoma, kad būtent tai sušuko pirmieji jo paragavę svečiai iš Taičio.
Dėl kokteilio autorystės iki šiol vyksta ginčai. Pagal vieną versiją jo autoriumi gali būti Don Beach (tikrasis vardas Ernestas Reimondas). Pagal kitą versiją, kokteilio autorius yra Viktoras Bergeronas, kuris save vadino Trader Vic. Manoma, kad Reimondas pirmas pavartojo pavadinimą Mai Tai, tačiau išpopuliarėjo būtent Bergerono sukurta kokteilio versija.
Bėgant laikuiatsirado daugybė alkoholinių ir nealkoholinių kokteilio variantų, tačiau klasikinis pagrindas išliko nepakitęs – tai romo ir likerio derinys.
Kaip teisingai pagaminti ledą? Kad jis būtų skaidrus, naudokite šaltą virintą arba negazuotą filtruotą vandenį. Nenaudokite vandens iš čiaupo, nes jis suteiks gėrimui nemalonų skonį. Vandenį virkite apie 2 minutes. Atvėsinkite. Dar kartą užvirkite. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, supilkite į ledo formas ir įdėkite į šaldiklį, kol visiškai užšals.
- Romas (baltas) 40 ml
- Romas (rudas) 20 ml
- Migdolų riešutų sirupas 10 ml
- Žaliųjų citrinų sultys 15 ml
- Ananasų sultys 30 ml
- Apelsinų sultys 30 ml
- Ledas ½ stiklinės
- Paruoškite produktus. Visi ingredientai turi būti atšaldyti, iš anksto paruoškite ledą. Taip pat atšaldykite stiklines, į jas įdėdami ledo arba įdėkite stiklines į šaldiklį maždaug 10 minučių. Rekomenduojama vartoti šviežiai spaustas sultis. Jei jų neturite, galite naudoti parduotuvėje pirktas sultis, tačiau natūralias ir geros kokybės.
- Įpilkite į plaktuvą 40 ml baltojo romo, po 15 ml apelsinų likerio ir žaliųjų citrinų sulčių, 10 ml migdolų riešutų sirupo ir viską sumaišykite.
- Iš anksto atšaldytą stiklinę iki pusės pripildykite šviežio ledo, tada įpilkite plaktuvo turinį ir 20 ml juodojo romo.
- Greitai lygiomis dalimis supilkite apelsinų ir ananasų sultis.
- Mai Tai kokteilį įprasta puošti mėtos lapeliu, ananaso ir apelsino skiltelėmis. Priklausomai nuo naudojamų ingredientų, tai gali būti ir kiti tropiniai vaisiai. Skanaus!
Dėmesio! Alkoholio vartojimas kenkia jūsų ir jūsų šeimos sveikatai ir gerovei!