Mojito – kokteilis, kurį dievino Ernestas Hemingvėjus. Pasak populiarios legendos, pirmą kartą mojito kokteilis buvo pagamintas mažame Havanos restorane XX a. ketvirtojo dešimtmečio pradžioje. Netrukus visa Kuba žinojo, kaip gaminti mojito kokteilį, o jo nesudėtingas receptas greitai pasklido po visą pasaulį.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Mėtos (lapeliai) 6 vnt.
- Žaliųjų citrinų sultys 30 ml
- Cukrus (sirupas) 30 ml
- Romas (baltas) 60 ml
- Ledas (kubeliai) 6 vnt.
- Sodos vanduo 60 ml
- Žaliosios citrinos 3 skiltelės
Paruošimo būdas
- Sudėkite mėtos lapelius į aukštą stiklinę ir švelniai sugrūskite, kol pajusite mėtų aromatą.
- Įdėkite į stiklinę smulkintą ledą ir įpilkite žaliųjų citrinų sultis, cukraus sirupą bei romą.
- Papuoškite gautą mojito kokteilį keliais mėtų lapeliais bei žaliųjų citrinų skiltelėmis.
- Užpilkite sodos vandeniu ir švelniai išmaišykite.
Dėmesio! Alkoholio vartojimas kenkia jūsų ir jūsų šeimos sveikatai ir gerovei!