Aromatinis padažas iš meškinių česnakų yra toks pat universalus kaip ir klasikinis pesto padažas. Jis vienodai tinka ir prie užkeptų daržovių ir mėsos bei žuvies patiekalų.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Anakardžių riešutai 100 g
- Meškiniai česnakai 100 g
- Parmezano sūris 100 g
- Alyvuogių aliejus 100 ml
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 474 kcal
Baltymai: 13.2 g
Riebalai: 42.6 g
Angliavandeniai: 9.25 g
Paruošimo būdas
- Apkepkite anakardžių riešutus sausoje keptuvėje per 2-3 minutes iki auksinės spalvos.
- Stambiai supjaustykite meškinius česnakus ir parmezano sūrį.
- Sudėkite riešutus, meškinius česnakus ir parmezano sūrį į smulkintuvą, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir sumalkite iki vientisos masės.
- Supilkite į pesto padažą alyvuogių aliejų ir gerai išmaišykite.