Beveik dvi dešimtys aminorūgščių, B ir C grupės vitaminai, kalcis, geležis, fosforas ir sočiosios riebalų rūgštys – būtent dėl šių naudingų savybių godži uogos vadinamos „supermaistu“. Paprastai iš jų daromas nuoviras arba jos naudojamas kaip priedas prie salotų ir košių. Bet mes šiek tiek paeksperimentuosime ir pagaminsime iš jų skanią sriubą.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Dygliuotųjų ožerškių uogos (Godži uogos) (džiovintos) 100 g
- Pomidorai 2 vnt.
- Daržovių sultinys 450 ml
- Svogūnai 1 vnt.
- Kalendros (šviežios) 1 sauja
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Kmynai 1 arbat. š.
- Maltos aitriosios paprikos 1 žiupsnelis
Porcijoje
Kalorijos: 127 kcal
Baltymai: 4.10 g
Riebalai: 3.50 g
Angliavandeniai: 19.00 g
Paruošimo būdas
- Praskalaukite ir pamirkykite godži uogas vandenyje 10-15 minučių.
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų puode. Suberkite į jį susmulkintus pomidorus, godži uogas, maltas aitriąsias paprikas ir kmynus. Kepkite porą minučių.
- Įpilkite į puodą daržovių sultynį, palaukite kol užvirs ir virkite dar maždaug 10 minučių.
- Pridėkite kalendrų lapus ir sumalkite sriubą blenderiu iki kreminės konsistencijos. Valgykite karštą. Skanaus!