Ingredientai
Porcijos: –+
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Rausvieji svogūnai 1 vnt.
- Žalios aitriosios paprikos 2 vnt.
- Maltas kuminas 1 arbat. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Kalendros (maltos) 2 arbat. š.
- Ciberžolės (maltos) ½ arbat. š.
- Žiediniai kopūstai 1 vnt.
- Pomidorai (vyšniniai) 400 g
- Vanduo 120 ml
- Avinžirniai (konservuoti arba virti) 250 g
- Šparaginės pupelės 200 g
- Kalendros (šviežios) 2 šakelės
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 181 kcal
Baltymai: 8.6 g
Riebalai: 4.6 g
Angliavandeniai: 29.8 g
Paruošimo būdas
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Pusžiedžiais supjaustykite svogūnus ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite.
- Pridėkite prie svogūnų aitriąją papriką, maltą kuminą, smulkiai supjaustytą česnaką, maltą kalendrą ir ciberžolę. Gerai išmaišykite ir kepkite dar minutę.
- Žiedinį kopūstą supjaustykite žiedynais. Per pusę perpjautus pomidorus ir žiedinius kopūstus sudėkite į keptuvę ir užpilkite vandeniu. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir virkite uždengę dangčiu maždaug 6 minutes. Sudėkite avinžirnius ir šparagines pupeles ir troškinkite po dangčiu dar apie 3 minutes.
- Pridėkite smulkintus žalumynus, druską, pipirus ir išmaišykite. Karį patiekite su ryžiais arba kitu pasirinktu garnyru.