Šis žuvies, kalmarų ir avinžirnių troškinys turi savo sudėtyje labai daug baltymų, yra labai skanus ir gaminamas vos per pusvalandį.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Menkė (filė) 400 g
- Kalmarai (žiedai) 200 g
- Svogūnai 90 g
- Raudonos saldžiosios paprikos 150 g
- Česnakai 1 skiltelė
- Konservuoti avinžirniai 300 g
- Pomidorai (konservuoti, savo sultyse) 700 g
- Baltasis sausas vynas 40 ml
- Rozmarinai (džiovinti) 1 arbat. š.
- Vanduo 115 ml
- Druska pagal skonį
Paruošimo būdas
- Supjaustykite svogūnus ir saldžiąsias paprikas pusžiedžiais. Tada apkepkite alyvuogių aliejuje iki minkštumo. Pridėkite džiovintą rozmariną ir smulkiai supjaustytą česnaką. Kepkite dar 30 sekundžių, o tada įpilkite baltą vyną.
- Kai daugmaž pusė vyno išgaruos, įdėkite konservuotus pomidorus ir gaminkite, kol pavirs vientisu padažu. Galite pagreitinti procesą sutraiškant pomidorus mediniu šaukštu.
- Įpilkite vandenį, pasūdykite ir įdėkite konservuotus avinžirnius.
- Šiam troškiniui tiks bet kokios baltos žuvies filė, pavyzdžiui, menkių. Filę supjaustykite vidutiniais gabaliukais ir dėkite į puodą. Ten pat dėkite ir žiedais supjaustytus kalmarus.
- Uždenkite puodą dangteliu ir troškinkite ant vidutinės ugnies 10-12 minučių.
- Prieš nešant prie stalo, galite pagardinti troškinį kaparėliais ir šviežiomis petražolėmis.