Siūlau jums susipažinti su šiek tiek supaprastintu burgundiškos jautienos receptu. Šiam receptui tiks ir ne pati brangiausia jautiena, nes po 2 valandų troškinimo ji vis tiek taps minkšta.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Jautiena 1 kg
- Alyvuogių aliejus ¼ stiklinės
- Svogūnai 2 vnt.
- Kvietiniai miltai 2 valg. š.
- Morkos 3 vnt.
- Raudonasis sausas vynas 1 stiklinė
- Česnakai 1 skiltelė
- Petražolės (stiebai) 5 vnt.
- Čiobreliai (švieži) 5 šakelės
- Laurų lapai pagal skonį
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimo būdas
- Supjaustykite jautieną 4-5 cm dydžio kubeliais ir pagardinkite druska bei pipirais.
- Dalį alyvuogių aliejaus įkaitinkite keptuvėje ant didelės ugnies ir greitai apkepkite jame jautienos gabaliukus iš visų pusių. Jautienos gabaliukus reikia kepti porcijomis, kad jie apskrustų ir neišleistų per daug sulčių.
- Apkeptus jautienos gabaliukus perkelkite į atskirą indą, o į tą pačią keptuvę įdėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Sumažinkite ugnį ir kepkite apie 5 minutes. Tada pabarstykite svogūnus miltais, permaišykite ir įpilkite vyną.
- Gražinkite jautienos gabaliukus atgal į keptuvę. Ten pat sudėkite mažais kubeliais supjaustytas morkas ir susmulkintus česnakus. Pagardinkite druska bei pipirais gerai viską sumaišykite.
- Kad burgundiškos jautienos aromatas būtų kuo skanesnis, į ją reikia įdėti „bouquet garni” – virtuviniu siūlu surištas žolelių šakeles. Šiam receptui mes surišom petražolių stiebus ir čiobrelių šakeles. Atskirai įdėkite į keptuvę keletą laurų lapų.
- Įdėjus žoleles, užpilkite viską vandenių taip, kad jis uždengtų mėsą (mėsos ir vandens santykis turi būti 2:3).
- Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangteliu ir troškinkite maždaug 2 valandas.
- Kas 15-20 minučių keptuvės turinį reikia maišyti, nuimant paviršiuje atsirandančius riebalus ir putas.
- Iš pagaminto burgundiško jautienos troškinio išimkite „bouquet garni” žoleles ir laurų lapus. Prieš nešant prie stalo, galite pagardinti patiekalą žalumynais.