Šis befstrogeno receptas ne visai įprastas, tačiau tikrai vertas dėmesio. Vos per 40 minučių su minimumu ingredientų galėsite pagaminti skanų jautienos befstrogeną su spagečiais. Viską gaminsime vienoje keptuvėje, todėl ir tvarkymo po visko bus nedaug.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Jautienos kumpis 500 g
- Spagečiai 180 g
- Kvietiniai miltai 1 valg. š.
- Česnakai 3 skiltelės
- Pomidorų padažas 1.5 valg. š.
- Grietinė 100 ml
- Grietinėlė 40 ml
- Vanduo 960 ml
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Petražolės pagal skonį
Paruošimo būdas
- Pirmiausiai išmuškite jautieną ir supjaustykite 2-2,5 cm storio juostelėmis. Pjaustyti mėsą būtina išilgai raumens skaidulų.
- Gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite jame smulkiai supjaustytą svogūną, kol taps permatomas. Tada pridėkite jautienos juosteles ir gerai apkepkite iš visų pusių.
- Pasūdykite, pabarstykite pipirais bei įdėkite smulkiai supjaustytus česnakus. Pridėkite miltus ir pomidorų padažą, sumaišykite ir užpilkite vandeniu bei grietinėle. Kad befstrogeno skonis būtų turtingesnis, galite pakeisti vandenį daržovių arba vištienos sultiniu.
- Kai skystis užvirs, dar kartą viską sumaišykite ir pridėkite spagečius.
- Uždenkite keptuvę dangteliu ir virkite spagečius apie 10 minučių. Tada nuimkite dangtelį, gerai viską sumaišykite ir virkite dar apie 5 minutes, leisdami išgaruoti skysčiui.
- Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir greitai sumaišykite jautieną ir makaronus su grietine. Papuoškite befstrogeną šviežiomis petražolėmis bei pagardinkite pipirais. Skanaus!