Bolivinė balanda (kynva) - patiekalai ir receptai
Kalorijos ir maistinė vertė (100 g):
14,10 g
Baltymai6,10 g
Riebalai64,20 g
Angliavandeniai368,00
kcalBolivinė balanda arba kynva auginama Pietų Amerikoje Andų kalnuose. Iš jos sėklų daro košes, o lapus naudoja sriuboms. Inkų laikais bolivinė balanda buvo vienas svarbiausių maisto produktų inkų kariuomenei.
Bolivinės balandos sėklos pasižymi beveik idealia aminorūgščių proporcija, dideliu kalcio, fosforo ir geležies kiekiu. Dėl maistingumo šis augalas auginamas iki šiol. Sėklose yra 10-18 % baltymų, 4,1-8,8 % riebalų, ~60 % krakmolo, 3,4 % celiuliozės, 4,2 % pelenų. Pelenuose (nesudegančiuose likučiuose) 65 % sudaro kalis ir fosforas. Kalcio ir geležies turi gerokai daugiau negu ryžiai, kukurūzai, kviečiai ar avižos.
Šis vegetariškas lavašas su žalumynais, avokadu ir bolivine balanda – puikus užkandis, kuris padės papildyti energijos atsargas ir nepakenks jūsų figūrai.
Šis meksikietiškas ragu iš bolivinių balandų tikrai jums patiks. Patiekalas yra labai skanus ir lengvai gaminamas. Receptas tinka veganams, jame nėra glitimo.
Dar vienas vegetariškas patiekalas. Tradiciškai rizotas gaminamas iš ryžių, tačiau šiame recepte juos keičia bolivinės balandos, dėl ko patiekalas tampa
Šios paprastos ir labai skanios bolivinių balandų salotos su apelsinu ir spanguolėmis puikiai tinka pietums. Pagaminkite jas iš anksto ir paimkite su savimi
Gaminame traškius vištienos nuggets kepsnelius su bolivinėmis balandomis ir avokado padažu.
Dar vienas gvakamolės receptas. Iš tikrųjų, tai net ne visai užtepėlė, o visavertis patiekalas, kuriame yra daug baltymų ir angliavandenių.