Kalorijų 100 g:
14,10 g
Baltymai
6,10 g
Riebalai
64,20 g
Angliavandeniai
368,00
kcal

Bolivinė balanda arba kynva auginama Pietų Amerikoje Andų kalnuose. Iš jos sėklų daro košes, o lapus naudoja sriuboms. Inkų laikais bolivinė balanda buvo vienas svarbiausių maisto produktų inkų kariuomenei.

Bolivinės balandos sėklos pasižymi beveik idealia aminorūgščių proporcija, dideliu kalcio, fosforo ir geležies kiekiu. Dėl maistingumo šis augalas auginamas iki šiol. Sėklose yra 10-18 % baltymų, 4,1-8,8 % riebalų, ~60 % krakmolo, 3,4 % celiuliozės, 4,2 % pelenų. Pelenuose (nesudegančiuose likučiuose) 65 % sudaro kalis ir fosforas. Kalcio ir geležies turi gerokai daugiau negu ryžiai, kukurūzai, kviečiai ar avižos.

30 min20341
Šis vegetariškas lavašas su žalumynais
ŠeimosReceptai.lt
40 min60164
Šis meksikietiškas ragu iš bolivinių
ŠeimosReceptai.lt
40 min40508
Dar vienas vegetariškas patiekalas.
ŠeimosReceptai.lt
25 min40115
Šios paprastos ir labai skanios
ŠeimosReceptai.lt
60 min40215
Gaminame traškius vištienos nuggets
ŠeimosReceptai.lt
40 min40253
Dar vienas gvakamolės receptas.
ŠeimosReceptai.lt