Šis vegetariškas lavašas su žalumynais, avokadu ir bolivine balanda – puikus užkandis, kuris padės papildyti energijos atsargas ir nepakenks jūsų figūrai. Be to, receptas yra labai sveikas, nes jo ingredientai savo sudėtyje turi daug A, C ir E vitaminų, o bolivinė balanda – savaime yra supermaistas.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Lavašas 1 vnt.
- Gražgarstės 5 g
- Freese salotos 10 g
- Špinatai 5 g
- Romaninės salotos 10 g
- Salotos Lollo Rosso 10 g
- Bolivinė balanda (kynva) 50 g
- Pomidorai 50 g
- Avokadas 50 g
- Saulėgrąžų aliejus 5 ml
- Alyvuogių aliejus 5 ml
- Sezamų aliejus 5 ml
- Sojų padažas 3 ml
- Vorčesterio padažas 3 ml
- Sezamų sėklos 3 g
Porcijoje
Kalorijos: 120 kcal
Paruošimo būdas
- Užpilkite bolivinę balandą šaltu vandeniu ir palaikykite 30-60 sekundžių. Pašalinkite viską, kas pakilo į paviršių. Įdėkite bolivinę balandą į puodą, įpilkite truputį vandens ir įjunkite vidutinę ugnį. Palaukite kol užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite dar 10-12 minučių. Kai bolivinė balanda suminkštės, nuimkite nuo ugnies ir išpilkite vandenį.
- Kol bolivinė balanda vėsta, atskirame inde sumaišykite visus padažo ingredientus: alyvuogių, sezamų ir saulėgrąžų aliejų, sojų bei vorčesterio padažą, sezamų sėklas. Sumaišykite iki vientisos masės ir padėkite į šaldytuvą 15 minučių.
- Išplaukite visus žalumynus (gražgarstes, freese salotas,špinatus, romanines salotas, salotas Lollo Rosso) ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Pomidorus ir avokadą supjaustykite kubeliais.
- Sudėkite ant lavašo žalumynus, bolivinę balandą, avokadą, pomidorus ir užpilkite padažu.
- Susukite lavašą ir užkepkite grilyje arba ant keptuvės iš abiejų pusių. Skanaus!