Vasariškas, bet labai sotus receptas – kalakutiena įdaryti pomidorai su kuskuso salotomis.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Pomidorai (dideli) 2 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 arbat. š.
- Rausvieji svogūnai ½ vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Kalakutienos faršas 200 g
- Pomidorų pasta 1 valg. š.
- Kuskusas 50 g
- Citrinos ½ vnt.
- Agurkai ½ vnt.
- Cukrus ½ arbat. š.
- Žalumynai (švieži) pagal skonį
Paruošimo būdas
-
Atsargiai nupjaukite pomidorų viršų ir atidėkite. Nedideliu aštriu peiliu išskobkite pomidorų minkštimą, kad vidus liktų tuščias. Pomidorus sudėkite į kepimo indą, o išskobtą minkštimą supjaustykite ir atidėkite kuskusui.
-
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sutrinkite česnaką.
-
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Pakepinkite svogūną ir česnaką. Įdėkite kalakutienos faršą ir kepkite 3–5 minutes, kol gražiai paruduos.
-
Tada sudėkite pomidorų pastą, žiupsnelį cukraus ir pakaitinkite viską apie minutę. Keptuvę nukelkite nuo ugnies.
-
Gautą mišinį sudėkite į pomidorus, atgal uždėkite pomidorų viršūnėles ir viską pašaukite 10–15 minučių į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
-
Kuskusą supilkite į dubenį, užpilkite 75 ml verdančio vandens ir uždenkite. Leiskite pastovėti 5 minutes, kad susigertų vanduo, tada suplakite šakute.
-
Įspauskite pusės citrinos sulčių ir įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Įmaišykite pasirinktas prieskonines žoleles ir supjaustytą pomidorų minkštimą.
-
Sudėkite juostelėmis supjaustytą agurką. Patiekite lėkštėje – vieną įdarytą pomidorą kartu su kuskuso salotomis. Skanaus!
Recepto autorius: Jonas Minialga, MAXIMA LT, UAB