Pomidorai su pelėsiniu sūriu – puikus ir greitai paruošiamas užkandis.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Pomidorai (dideli) 5 vnt.
- Pelėsinis sūris 80 g
- Sviestas (lydytas) 3 valg. š.
- Malti džiūvėsiai ½ stiklinės
- Bazilikai (džiovinti) 1 arbat. š.
- Cukrus 1 arbat. š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimo būdas
-
Pomidorus perpjaukite per pusę.
-
Paruoškite prieskonius – sumaišykite baziliką, cukrų, druską ir pipirus. Prieskonių mišiniu pabarstykite pomidorus.
-
Sumaišykite džiūvėsėlius su lydytu sviestu ir sutrupintu pelėsiniu sūriu, uždėkite masę ant pomidorų.
-
Taip paruoštas pomidorų puseles sudėkite į kepimo skardą, uždenkite folija ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 5 minutes.
-
Šis užkandis skanus tiek šiltas, tiek šaltas, tad mėgaukitės juo, kaip patinka. Skanaus!
Recepto autorius: Jonas Minialga, MAXIMA LT, UAB