Ant grilio kepti krevečių iešmeliai – gardus ir maistingas užkandis, kuris yra universalus tiek ruošiant gryname ore, tiek ir namuose.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Krevetės (šaldytos, baltakojos) 800 g
- Citrinos 1 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Alyvuogių aliejus ¼ puodelio
- Druska 1 arbat. š.
- Malti juodieji pipirai ¼ arbat. š.
- Petražolės 1 sauja
Paruošimo būdas
-
Dideliame dubenyje sumaišykite citrinos sultis, smulkintą česnaką, alyvuogių aliejų, druską ir juoduosius pipirus.
-
Patepkite gautu mišiniu krevetes, uždenkite ir palaikykite šaldytuve 15 minučių.
-
Įkaitinkite grilį arba grilio keptuvę iki vidutinės–aukštos temperatūros. Gausiai patepkite groteles aliejumi. Išimkite krevetes iš šaldytuvo. Dėkite krevečių iešmelius ant grilio arba į grilio keptuvę virš tiesioginės kaitros. Kepkite apie 2–3 minutes iš kiekvienos pusės. Nuimkite nuo ugnies.
-
Patiekite su smulkintomis petražolėmis ir norimu garnyru. Garnyrui puikiai tiks marinuoti geltonieji kopūstai arba Coleslaw kopūstų salotos.
Recepto autorius: MAXIMA LT, UAB